Werkwijze

  topInkoop

  Als u snel geld nodig hebt, kunt u met uw goederen bij Pandjeshuis Franeker terecht. Samen bepalen we de waarde. Hoe completer u de spullen aanlevert (bv. met doos, kabels, aankoopbewijs etc.) hoe hoger de waarde. Alle goederen dienen goed werkend, compleet en schoon aangeleverd te worden. Wij betalen u dan meteen de afgesproken prijs uit.
   
  Wij controleren altijd of u de rechtmatige eigenaar bent van de goederen en of ze ook daadwerkelijk werken. Daarnaast registreren wij uw persoonsgegevens in ons opkoopregister, (we gaan discreet met uw gegevens om). Voor de inkoop van goederen geldt een minimale leeftijd van 16 jaar.

  topVerkoop

  Alle goederen die wij verkopen, worden van tevoren grondig getest, gereinigd en showroomklaar gemaakt. Zo kunnen wij onze producten in de winkel in perfecte staat aanbieden. Als koper verklaart u de aangekochte goederen te hebben gecontroleerd op uiterlijk en werking, en gaat u akkoord met de voorwaarden van Pandjeshuis Franeker.

  topVerpanding

  Als u alleen tijdelijk over extra geld wilt beschikken, kunt u uw goederen bij Pandjeshuis Franeker in onderpand geven. Dan heeft u het recht (maar niet de plicht) om uw spullen binnen 2 maaden terug te kopen. 
   
  Wij berekenen aan het eind van de terugkoopperiode een rente van 4,5 % per maand. Indien u het geleende bedrag plus kosten niet binnen de afgesproken termijn terugbetaalt, worden de verpande goederen ons eigendom. U kunt na deze periode van 2 maanden niet meer verlengen!
   
  • Wij verzekeren u dat er met zorg op u goederen wordt gepast.
  • Geen BKR-toetsing of gedoe met het invullen van allerlei formulieren.
  • Bewaar het pandbewijs zorgvuldig (bij verlies wordt geen duplicaat verstrekt).
  • Zonder pandbewijs is terugkoop niet mogelijk.
   
  Wij noteren altijd uw persoonsgegevens en controleren of u de rechtmatige eigenaar bent van de goederen.. Neem dus altijd uw ID-card/rijbewijs/paspoort mee. Voor verpanding geldt een minimale leeftijd van 18 jaar.

  topTaxatie

  Als u uw goederen niet meteen wilt verkopen, maar wel de waarde wilt weten, kunt u ze bij Pandjeshuis Franeker laten taxeren. Sommige spullen kunnen wij meteen taxeren, maar dit kan niet altijd. Dan kunt u uw goederen achterlaten en krijgt u van ons een taxatiebewijs, zodat u kunt aantonen dat u de spullen bij ons heeft ingeleverd. Zodra wij ze hebben getaxeerd, krijgt u van ons bericht. Voor goederen die wij niet zelf kunnen taxeren, schakelen we een derde partij in.
   

  topDrop Off

  Als u geen haast heeft met het verkopen van uw goederen, kunt u ze ook bij Pandjeshuis Franeker aanbieden voor drop off. Wij zetten uw spullen in de winkel en verkopen ze voor u. U ontvangt een inleverbewijs, zodat u kunt aantonen dat uw goederen bij ons in de verkoop staan. Als uw spullen verkocht worden, vragen wij een vast percentage. Het voordeel van drop off is vaak een hogere verkoopprijs dan via de normale verkoop.
  Bedrijfsnaam • straatnaam huisnummer • gemeente • mobiel